Bagmanden for BSV´s målmænd

2012-02-29

Niklas_12.jpg

Bagmanden: Per Vandbæk

Allerede inden første spørgsmål er stillet udbryder Per Vandbæk:

"Først og fremmest er det vigtigt for mig at sige, at jeg er meget glad og stolt over at træne de to dygtige målmænd, vi har i Bjerringbro-Silkeborg. De er begge engagerede, lyttende, ambitiøse og behagelige at være sammen med," siger Per Vandbæk.

Det daglige arbejde
Det er Per Vandbæk, der er bagmanden bag de to keeperes præstationer. Vi spørger ind til, hvordan han denne sæson arbejder de to unge målmænd.

"Arbejdet i denne sæson består primært i at stille skarpt på vores næste modstandere. Kampene kommer jo som perler på en snor og med en sådan hast, at vi skal kunne fokusere på de næste skytter. Endvidere handler den ugentlige træning om justeringer i målmandsspillet, bevægelser og placeringsøvelser"," fortæller Per Vandbæk.

Ellers består det øvrige arbejde af analyser, coaching og teknisk træning:

"Analysearbejdet laves dels af mig, dels af de to keepere, og så samarbejder vi om strategien i forhold til kampen. I løbet af kampen er det mest coaching og arbejdet med fokusering, der bruges tid på.
Den tekniske træning tilrettelægges af mig, men vi er altid i dialog om, hvad der virker, og hvad vi skal have med videre. På den måde arbejder vi stille og roligt med små detaljer," siger Per Vandbæk.

Landins udvikling
Om et øjeblik flyver Niklas Landin fra (Ørne)reden, og målmandstræneren synes han er lært en del ting i Bjerringbro-Silkeborg, og han er ikke i tvivl om, at man kommer til at finde Niklas Landin i den europæiske top de kommende år.

"At være Danmarks dygtigste målmand betyder, at der er store forventninger, man skal leve op til hver eneste gang. Det er nok det pres, Niklas har lært mest at håndtere, mens han har været i Bjerringbro-Silkeborg. Endvidere vil jeg håbe, at Niklas husker sin tid i Bjerringbro-Silkeborg som en tid uden alvorlige skader, der har betydet fravær fra træning og kampe i længere perioder. Endelig er jeg overbevist om, at analysedelen af modstandere igennem de seneste år har fået større og større betydning for Niklas. Han er jo ung og tager det naturlige skridt op i den europæiske top. Jeg er overbevist om, at han bliver en af de tre bedste målmænd i Europa, og at han vil holde sig der i mange år," vurderer Per Vandbæk.

Greens udfordringer
Jannick Green er ny i klubben fra i sommers. Han er udset til at løfte arven efter Niklas Landin.
Ifølge målmandstræneren er han en dygtig målmand, der allerede har udviklet sig, siden han kom til klubben.

"Jannick er en talentfuld, ambitiøs, ærgerrig og meget dygtig målmand. Vi kan sammen se, at han har flyttet sig, siden han kom til Bjerringbro-Silkeborg. Jannick har på den korte tid fået mange input til sin rolle som makker til Niklas. Han er i øjeblikket godt i gang med at lade tingene falde på plads," siger Per Vandbæk, der gerne sætter ord på Jannick Greens udfordringer, men også er bevidst om potentialet.

"Jannick står i en situation som Niklas, da han kom til Bjerringbro-Silkeborg fra GOG, som en målmand der skal til at etablere sig som topkeeper i klubben. Næste spændende skridt er jo, når Niklas er rejst, at føre ham gennem samme udviklingsfase som Niklas har prøvet. Vi glæder alle til den udfordring og håber på et godt udbytte. Der er ingen tvivl om at Jannick har evnerne og potentialet," lyder det optimistisk fra Per Vandbæk.

//John Mortensen BSV