Første sejr i Slutspillet

2012-04-01

Storsejr til Bjerringbro-Silkeborg
Ørnene leverede et brag af en kamp

Dagens hjemmekamp var flyttet til Arena Midt i Kjellerup, og når man sidder i den nye flotte hal, kan man kun glæde sig til, at Silkeborg Hallerne bliver bygget om.

Inden kampen havde Carsten Albrektsen efterlyst fight og vilje, og uha uha han fik noget for pengene. Man må håbe, at brandmyndighederne var til stede i hallen, for i Bjerringbro-Silkeborg forsvaret blev der fightet så det gnistrede.

Madsen tilbage
Mathias Madsen var tilbage. Han er en dygtig forsvarsspiller, men lige så vigtigt, er han ligeledes en spiller, der både fighter og forstår at få sine medspillere sat op. Sammen med Kasper Nielsen styrede Mathias Madsen forsvaret, så det var en fornøjelse at se på.

Inden bag det godt kæmpende forsvar stod Niklas Landin for 10 redninger alene i første halvleg, og så var den vist også godkendt.

Mange profiler i angrebet
Når et forsvar forbereder en kamp, har man ofte fokus på profilerne, for kan man stoppe dem, er der en god chance for sejr. Men hvad gør man, når modstanderholdet stiller med mange profiler, der hver for sig både kan åbne forsvaret og skyde mål. Det var sådan det så ud, da Bjerringbro-Silkeborg skulle åbne det offensive og aggressive Viborg forsvar. Mange tog ansvar, og gang på gang føg bolden forbi de skiftende Viborg målmænd.

Mange gjorde det godt i første halvleg, men vi er nødt til at nævne Fredrik Petersen, der i halvlegen agerede fløjspiller, bagspiller, kontraspydspids og straffeskytte, og mestrede det hele til bravour.

Hjemmepublikummet viste fra første fløjt, at de var slutspilsklar, leverede en solid opbakning, og kom allerede op at stå i første halvleg, for at hylde Ørnene for en super halvleg.

Halvlegsstilling 17-12. Nu gjaldt det om at holde energien oppe.

Anden halvleg
Det er uvist, om Carsten Albrektsen havde beordret spillerne til at blande dynamit i deres morgenmysli, men i al fald var det et Bjerringbro-Silkeborg, der ikke alene viste attitude, men også et hidtil uset temperament, der virkelig klædte holdet.

Viborg spiller med de midler, de har, og har virkelig leveret på det sidste. Men mand for mand har Bjerringbro-Silkeborg et bedre hold, og når hver enkelt i den grad spiller for trøjen, som man gjorde i dag, så skal det blive til sejr.

Skræmmende forsvar
I første halvleg spillede forsvaret en god kamp, mens de i anden halvlegen leverede en næsten skræmmende styrke. Det samme gjorde Niklas Landin, der i alt præsterede 19 redninger, og viste, hvorfor mange angreb frygter ham. Til sammen holdt målmand og forsvar et mere og mere modløst Viborg hold nede på 7 scoringer i anden halvleg.

I angrebet gik det stærkt, og man fik spillet Viborg holdet helt fra hinanden. Rasmus Lauge virkede klar efter sin skade, Mads Nielsen spillede igen godt på ude bagfra, og så er det en fornøjelse at følge den støt stigende formkurve hos kampens spiller Simon Kristiansen. Til sidst i kampen kneb det en smule med koncentrationen i angrebet, men når man er så langt foran, er det tilgivet.

Slutresultat 29-19, og publikum kunne stående hylde holdet for en formidabel indsats.


Næste hjemmekamp er 11. april i Silkeborg Hallerne mod Kolding.


//John Mortensen