Kampen mod Serbien

2012-01-18

Omklædningsrummet

Kampen mod Serbien

Kampen mod Serbien blev kendetegnet ved at være tæt og intens, samt at der blev scoret meget få mål, især i første halvleg fik begge mandskaber lukket godt af.

"Forsvaret stod rigtigt godt i dag, og det var opløftende, synes jeg," siger Niklas Landin. "Men i angrebet fik vi ikke den fart, vi skulle have, og vi får ikke spillet vores backs rigtigt op.

Forsvaret stod godt
Niklas Landin fik i første halvleg vist sig frem som den verdensklasse målmand han er, og det var da også den halvleg, han var mest tilfreds med efterfølgende.
 
"I første halvleg stod forsvaret godt, og jeg får taget nogle gode bolde. I anden halvleg kommer de med et enormt tryk, og der er bolde, jeg ikke får fat på," siger Niklas Landin.

 
Fed kulisse
Bjerringbro-Silkeborg målmanden er vant til en festlig kulisse i Ørnereden, men der er ikke nogen tilskuere, der kan lave en håndboldfest, som man kan på Balkan, og i går blev den afviklet i en ordentlig tone.

"Det var en super fed kulisse at spille i, det er sådan nogle kampe her, der er sjov at spille," siger Niklas Landin.
 
Landin som målscorer
Normalt er landsholdskeeperen manden, der skal holde i de andre fra at score, men i går kunne han desuden skrive målscorer på sit CV.

"Jeg så at deres målmand var kommet lidt langt ud af målet, og så tog jeg chancen, og det gik jo godt," siger målmanden med et smil, der ellers var en mangelvare hos de skuffede danskere efter kampen i går.

Sverige kom i gang
Efter den uafgjorte kamp mod Makedonien var der pres på Sverige og Fredrik Petersen i gårsdagens kamp mod Tjekkiet. Det var også et helt forandret svensk hold, vi fik at se, der i sikker stil besejrede tjekkerne med 33-29 efter 19-17 ved pausen. Fredrik Petersen sad på bænken gennem hele kampen, mens Kim Andersson, Jonas Larholm og Niklas Ekberg blev de helt store svenske profiler. Med sejren spiller Sverige sig op på førstepladsen i gruppe B med tre point. De har et point ned til Tyskland og Tjekkiet og to point ned til Makedonien. Sverige og Fredrik Petersen spiller deres sidste gruppekampe på torsdag, når de står overfor Tyskland.


//John Mortensen og Jonas Løytved