Skæbnekampen mod Sverige

2012-01-26


Danmark videre til semifinalen

Ligesom til VM i Sverige løfter Niklas Landin igen sit niveau, når det virkelig gælder. De sidste to kampe har stået suverænt.
 
I den afsluttende mellemrunde kamp mod Sverige nappede han 23 redninger, heraf 3 ud af 4 straffekast. Dette bragte ham op på en redningsprocent på 43, og sikrede ham titlen som kampens bedste spiller.
 
Det er rigtig mange redninger, men det er ikke kun antallet af redninger, men lige så meget måden, det bliver gjort på, der imponerer. Naturligvis ligger der en stor mængde forberedelse bag, når Landin laver verdensklasse redninger, men i situationen får han det til at se vældig let ud.
 
Kamp i kampen
Bjerringbro-Silkeborg fans kunne også se en lille kamp i kampen, da svenske Fredrik Petersen to gange blev sendt på banen for at skyde straffekast mod Landin. Første gang lykkedes det den lille svensker at overliste den danske målmand, men da han i andet forsøg prøvede at skyde mellem benene på den lange målmand var der lukket.
 
Kasper roser sin målmand
En anden Bjerringbro-Silkeborg spiller der gjorde en god figur var Kasper Nielsen. I starten af turneringen hang forsvaret ikke rigtigt sammen, men de sidste to kampen har det set godt ud. I det første kvarter af kampen mod Sverige havde forsvaret lidt problemer, men det blev rettet op, og et effektivt forsvar med Kaptajn Nielsen i spidsen kunne køre sejren hjem.

Til dagligt er Kasper Nielsen og Niklas Landin naboer og holdkammerater, og den erfarne forsvarsstyrmand roser er godt tilfreds med sin målmand.

"Når Niklas står som i dag, er han en af verdens bedste. Det giver forsvaret en tryghed, og hæver vores chancer for at gå hele vejen," siger Kasper Nielsen. "Vi spiller godt i begge ender af banen, og vi er ved at være der, hvor vi skal være både i forsvar og angreb".

Landin tager den med ro
Selv møder Niklas Landin hele situationen med sin sædvanlige ro.

"Det gik godt i dag, og det er jeg glad for. Vi er blevet bedre og bedre gennem turneringen, og når jeg står godt, skyldes det også, at forsvaret gør det godt stykke arbejde ude foran," siger Niklas Landin.
 
Semifinalen bliver mod en af slutrundens favoritter Spanien, der især har imponeret med flot forsvarsspil.
 
//John BSV